Om oss

Hyr lokaler du 
aldrig växer ur!

Vi har 11 000 kvadratmeter på Viared som får din verksamhet att lyfta!

SpaceRenter är det nytänkande fastighetsbolaget som erbjuder lokaler med inbyggd hållbarhetsfilosofi och lösningar som kan justeras efter hyresgästens egen affärsutveckling. Vårt kunderbjudande är i grunden mycket enkelt. ”Vi bygger ett hus efter era önskemål som vi äger och förvaltar. Ni hyr det på lång sikt”.

Vi jobbar långsiktigt med att stärka vår position som ett framstående fastighetsbolag inom logistik på Viared. Vi jobbar proaktivt för att ge olika typer av företag bästa affärs- och miljömässiga förutsättningar att växa. Ambitionen är att erbjuda optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Vi har vid sidan av vår fastighetskompetens ett unikt kunnande om varuflöden och logistiklokaler genom samarbete med olika specialister. Vårt mål är att erbjuda rationellt utformade lokaler som uppfyller höga krav och är anpassade för sitt speciella syfte. Vi tror på flexibilitet, både vad gäller hur ytorna ska utformas inledningsvis, men också om behovet förändras och lokalerna kan behöva justeras.

Företaget har dessutom utvecklats med ytterligare en tjänst, Lokalförmedling. Vårt starka lokala nätverk skiljer oss från andra lokalförmedlare, vilket ger oss en ovärderlig fördel i att effektivt matcha rätt hyresgäst med rätt lokal.

Smarta industrilokaler på dina villkor

SpaceRenter startades av Johan Sandgren 1998. Vi är idag ett etablerat fastighetsbolag som uppför, utvecklar och hyr ut hela eller delar av industrifastigheter till företag som vill kombinera lager, distribution och kontorsytor. Vi jobbar nära dig som hyresgäst och utgår alltid från din verksamhets specifika behov för att kunna optimera ytorna så de stödjer affärsprocesserna på ett högeffektivt sätt, både idag och imorgon.

Hållbarhet

Redan under 90-talet var hållbarhet en högaktuell hjärtefråga för Johan Sandgren och som sedan dess slagit honom följe. Som VD för AdeKema, tillverkare av bland annat tvätt- disk och rengöringsmedel, drev han en tydlig miljöprofil som fick stort genomslag. AdeKema fick bland annat ta emot Borås miljöpris och Johan blev en populär föredragshållare som gärna delade med sig av sin kunskap om hur man driver ett företag med miljöarbete som strategiskt redskap.

Hållbarhetsfilosofin är idag SpaceRenters ständige medarbetare och vi försöker låta hen genomsyra verksamheten mer och mer. Vi strävar dagligen efter att utvecklas och förbättras i vårt sätt att arbeta, tänka och samverka hållbart.

”Ett aktivt miljöarbete är stimulerande såväl personligen som affärsmässigt. Miljödriven affärsutveckling är en framgångsfaktor som hela tiden ökar i betydelse. SpaceRenters mål är att aldrig låta miljöarbetet avstanna utan kontinuerligt bli bättre och kunnigare. Vi ser miljöarbetet som en rolig utmaning, där vi gärna spänner bågen ordentligt”, säger Johan.

Hållbarhetsfilosofin speglas både i stora och små frågor. Den speglas t ex vid en nybyggnation där vi optimerar ytor genom att bygga SpaceRenter-unika hus med lager i flera våningar. Men den speglas också i mindre frågor där vi gör miljösmarta val, t ex när vi väljer att tvätta våra fasader med ultrarent vatten.

Vad som blir nästa steg i hållbarhetsarbetet återstår att se, men vad vi kan försäkra är att arbetet inte kommer att minska, varken för oss, för våra hyresgäster eller för branschen i stort. Snarare tvärtom.